Sprookjes van Grimm

Het heeft wat voeten in de aarde, deze uitgave. Het oorspronkelijk idee ontstond in december 2013, toen ik een klein symposium in het Goethe Instituut in Amsterdam bijwoonde over de gebroeders Grimm. Ik was daar vooral om iets te vernemen over de Duitse grammatica van Jacob Grimm, en dat in verband met mijn promotie-onderzoek (zie ook deze pagina). Een van de lezingen werd gegeven door Willem Jan Pantus over de illustraties van Heinrich Vogeler bij acht van de sprookjes van Grimm. Aangezien ik van plan was (en ernaar streefde) om ieder jaar een bibliofiele uitgave te maken, leek een nieuwe uitgave van deze acht sprookjes met een inleiding door Willem Jan Pantus, mij een goede kandidaat.

Ook Willem Jan Pantus leek het een goed idee en het definitieve plan was snel geboren. Alleen: tussen droom en daad… Het juiste moment van verschijnen is nog niet gevonden; ik wil – door de hoge productiekosten die ermee gepaard gaan, gedwongen – het boek pas laten verschijnen op het moment dat er voldoende voorintekenaars zijn.

Intussen is besloten dat het boek in september 2019 zal verschijnen. Tot die tijd kunt u nog voorintekenen tegen gereduceerd tarief (zie hieronder). Voor de voorintekening kunt u mij een mailtje sturen om één of meer exemplaren te reserveren.

“Acht sprookjes van Grimm”
Met platen van Heinrich Vogeler
Opnieuw vertaald door Christiaan Constantijns
Voorzien van een uitleiding door Willem Jan Pantus
Oplage: 500 genummerde exemplaren.
ISBN: 978-94-92513-02-1

De verkoopprijs is € 29,50, maar bij voorintekening betaalt u slechts € 24,50.

Eerder heb ik een pagina bijgehouden, waarop ik met enige regelmaat een update over de totstandkoming van deze uitgave gaf. Zo kunt u zien hoe de ontwikkeling van het omslag is geweest en hoe ik de scans van de platen van Vogeler heb geoptimaliseerd.
Lees meer.