Sprookjes van Grimm

Het heeft wat voeten in de aarde, deze uitgave. Het oorspronkelijk idee ontstond in december 2013, toen ik een klein symposium in het Goethe Instituut in Amsterdam bijwoonde over de gebroeders Grimm. Ik was daar vooral om iets te vernemen over de Duitse grammatica van Jacob Grimm, en dat in verband met mijn promotie-onderzoek (zie ook deze pagina). Een van de lezingen werd gegeven door Willem Jan Pantus over de illustraties van Heinrich Vogeler bij acht van de sprookjes van Grimm. Aangezien ik van plan was (en ernaar streefde) om ieder jaar een bibliofiele uitgave te maken, leek een nieuwe uitgave van deze acht sprookjes met een inleiding door Willem Jan Pantus, mij een goede kandidaat.

Ook Willem Jan Pantus leek het een goed idee en het definitieve plan was snel geboren. Alleen: tussen droom en daad…

Intussen is het boek op 10 juli 2020 verschenen.

Plaat van Heinrich Vogeler bij het sprookje “De sterrendaalders”.


“Acht sprookjes van Grimm”
Met platen van Heinrich Vogeler
Opnieuw vertaald door:
Christiaan Constantijns
Voorzien van een uitleiding door:
Willem Jan Pantus
Oplage: 200 genummerde exemplaren.
ISBN: 978-94-92513-02-1

De verkoopprijs is € 29,50.

Eerder heb ik een pagina bijgehouden, waarop ik met enige regelmaat een update over de totstandkoming van deze uitgave gaf. Zo kunt u zien hoe de ontwikkeling van het omslag is geweest en hoe ik de scans van de platen van Vogeler heb geoptimaliseerd.
Lees meer.