Presentatie “Verhalen van Vianen”

160826 presentatie verhalen van Vianen-9

Coen vertelt over hoe hij het boek gemaakt heeft.

Vrijdag 26 augustus was het zo ver. Coen Bouwstra presenteerde zijn kinderboek Verhalen van Vianen in de openbare bibliotheek van Vianen. Coen heeft dit boek speciaal geschreven voor de viering van het Brederodejaar. De gemeente Vianen heeft het boek aangeschaft voor alle basisschoolleerlingen in de gemeente. Deze leerlingen hebben het boek dan ook vrijdag op hun school uitgereikt gekregen. Behalve de leerlingen van de groepen 5, 6 en 7 van de Egbertusschool; zij kregen allen een exemplaar in de bibliotheek.

160826 presentatie verhalen van Vianen-4

Kunstenaar Coen Bouwstra en wethouder Marcel Verweij onthullen het boek.

De Egbertusschool heeft bij Coen een speciaal plekje in zijn hart, omdat hijzelf ruim twintig jaar geleden leerling op die school werd. Coen vertelde met behulp van een powerpoint-presentatie hoe Verhalen van Vianen tot stand is gekomen. Daarna las wethouder Marcel Verweij een stukje voor uit het boek en na een verfrissing kregen de kinderen hun exemplaar uitgereikt.

Hierbij een aantal foto’s (genomen door Cor Bouwstra) van de feestelijkheden. Meer informatie over het boek vindt u hier.

160826 presentatie verhalen van Vianen-18

Wethouder Marcel Verweij reikt het boek uit aan leerlingen van de Egbertusschool.

160826 presentatie verhalen van Vianen-23

De leerlingen worden in beslag genomen door de inhoud.

160826 presentatie verhalen van Vianen-25

De leerlingen laten het boek zien.