Taal als een jas

Omslag Frieke

Taal als een jas is een kinderboek van Claertje Frieke dat op 26 maart op de Indiebookday 2016 is verschenen bij uitgeverij HaEs producties. Dit avonturenboek vol illustraties van Rick de Jongh is geschreven voor kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Het is verrassend om (voor) te lezen en prikkelt de fantasie over taal,  want taal is zoveel meer dan alleen grammatica en spelling. Met taal kun je effect bereiken, net als met verkleedkleren. Daarom is Taal als een jas een aanrader voor ieder kind dat van spelletjes houdt en wil ontdekken wat je met taal kan bereiken. En voor iedereen die kinderen liefde voor taal wil meegeven op een speelse manier.

De presentatie van Taal als een jas heeft in De Utrechtse Kinderboekhandel op Indiebookday 26 maart 2016 plaatsgevonden.

Indiebookday 2016

Carlijn houdt van knutselen en zit vaak met haar ouders alleen. Tot ze ’s zomers ontdekt dat ze ook met taal kan knutselen. Voor ze het weet heeft ze de G-krachtclub opgericht met drie andere kinderen. Ze beleven nog veel meer dan het achtbaanavontuur waar het allemaal mee begon. Als ze ‘taal als een jas’ aandoen, neemt opeens het hele dorp hen bloedserieus, en waar dat op uitloopt …

Taal als een jas vertelt niet alleen het verhaal van Carlijn en haar vrienden. Door het hele boek heen staan kaders met informatie over taal en met spelideeën. Deze informatie en spelletjes grijpen terug op de inhoud van het avonturenverhaal. Bovendien is er een speciale website waarop nog meer spelletjes staan: Taal als een jas.

Taal als een jas telt 112 pagina’s en heeft een harde kaft. Het formaat van het boek is 166 x 236 mm en het is geheel in kleur uitgevoerd. De verkoopprijs is € 15,99.
De prijs is per januari 2020 verlaagd naar € 10,-
ISBN: 978-90-819901-8-9
Verkrijgbaar via de boekhandel en rechtstreeks hier te bestellen.