Intiemer kunnen we niet

Vrijdag 15 september verschijnt het nieuwe boek van John Toxopeus. Na twee verhalenbundels en twee autobiografische romans dit maal een dagboek, dat dan ook de ondertitel Het jaar 2016 van John Toxopeus heeft meegekregen.

John Toxopeus verkent alle genres. Zijn dagboek is openhartig en zonder aanzien des persoons. Ook zichzelf ontziet hij niet zoals we dat kennen uit zijn eerdere werk. In dit dagboek vertelt hij over het schrijven dat hij dagelijks doet, zijn onzekerheden, successen en teleurstellingen. Zijn soms hemeltergende, maar ook stimulerende ervaringen met mensen en organisaties binnen en buiten de schrijverswereld en het boekenvak. Hij schrijft met humor over de ongemakken van het ouder worden en over het plezier dat hij beleeft aan culturele activiteiten van zijn woonplaats, de Vrijstad Vianen. En altijd is daar zijn liefde en begrip van en voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en zijn passie voor een Amsterdamse voetbalclub.

Over zijn woonplaats Vianen, schreef hij vier hilarische verhalen, herkenbaar aan pagina’s in Vianen-blauw, de enige fictie in deze bundel.

John Toxopeus (Utrecht, 1946) studeerde psychologie en was lange tijd werkzaam als vakbondsbestuurder. Tientallen van zijn verhalen verschenen in Nederlandse en Vlaamse literaire tijdschriften.

Presentatie

De presentatie vindt plaats op vrijdag 15 september om 19:30 uur; ontvangst 19:00 uur. Wij zijn die avond te gast in het Stedelijk Museum van Vianen, te midden van etsen van Rembrandt die daar van 2 september 2017 tot en met 7 januari 2018 geëxposeerd worden. Burgemeester Wim Groeneweg van Vianen neemt het eerste exemplaar in ontvangst.

De toegang is gratis. Wel houden wij er rekening mee dat belangstellenden zich vooraf opgeven via het e-mailadres intiemer@xs4all.nl.

John Toxopeus
“Intiemer kunnen we niet. Het jaar 2016 van John Toxopeus”
Gebonden, 232 pagina’s.
ISBN:  978-94-92513-05-2
Prijs: € 20,16

De pers over John Toxopeus

“Toxopeus schrijft met een fileermesje: al het overbodige snijdt hij uit zijn verhaal. Het resultaat is prachtig.” De Leeswolf; Belgische Bibliotheken 

“John Toxopeus is een begenadigd verteller.” Gerard van Emmerik 

“Het is knap hoe Toxopeus met weinig woorden elke keer weer personages neerzet en situaties creëert waarbij de lezer volop ruimte krijgt de puzzelstukjes op de juiste plek te leggen.” Literair Nederland 

“De gebeurtenissen die Toxopeus beschrijft zijn hilarisch, soms ook tragikomisch. De humor zithem al in de kaalheid van de beschrijvingen. Zijn humor is droog.” Extaze 

“Onnavolgbaar bedacht. Uitstekend geschreven.” De Boekensalon; Nederlandse Bibliotheken