Grijpen naar lucht

Verschenen op 14 maart 2019. 

Bestelformulier onderaan deze pagina.

Hub van Wersch

Grijpen naar lucht

Fraude, moord en wetenschap

Een roman over de prijs die we betalen voor ambitie. Stefan Smits en Robert Picard, twee ambitieuze wetenschappers, strijden om een leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam. De strijd is hevig. Om dit gevecht te kunnen winnen, moet Smits een groot onderzoek in Mumbai (India) met succes afronden. Vanuit India volgt hij de ontwikkelingen in Amsterdam en moet machteloos toezien hoe zijn rivaal Picard zijn positie versterkt. Tijdens het veldwerk zakt Smits geleidelijk weg in een politiek en bureaucratisch moeras. De problemen groeien hem boven het hoofd wanneer hij verliefd wordt op een Brits theologe.
Grijpen naar lucht maakt zichtbaar onder welke druk wetenschappers werken. Fraude is nooit ver weg.

Over de auteur

In zijn jonge jaren volgde Hub van Wersch de lokroep van het oosten. Trouwde in India. Hij oefende vele beroepen uit zoals journalist, reiziger, communicatiemanager, wethouder, wetenschapper. Sinds enkele jaren legt hij zich toe op zijn passie: schrijven. Altijd sterk als het om feiten gaat. In 2014 debuteerde hij met een historische roman Heil uit de diepte – Kolen, kerk en ketterij. Daarna schreef hij een bundel met reisimpressies. Dit is zijn tweede roman. Een verhalenbundel staat op stapel.

ISBN: 978-94-92513-08-3
Prijs: € 24,95

Bestelformulier

  • Prijs: 24,95 €
  • Binnen Nederland wordt het boek gratis verzonden. Voor verzending naar het buitenland geldt een tegemoetkoming in de verzendkosten van € 4,50. Indien u twee of meer boeken bestelt, is de verzending naar het buitenland ook gratis. In dat geval kunt u “Verzending in Nederland” kiezen.
  • Geef hier het adres op waar het boek naartoe gestuurd moet worden.