Aarde met een hoofdletter

Gisteren las ik in de rubriek “Gesignaleerd” in het meinummer van “Onze Taal” een oproep van Jan Juffermans om de naam van onze planeet voortaan met een hoofdletter te schrijven. Zie de bewuste oproep hieronder.

Aarde met hoofdletter

Over het algemeen ben ik niet zo voor dergelijke oproepen, maar deze is niet alleen sympathiek, hij snijdt ook hout. Juffermans is oud-directeur van Stichting de Kleine Aarde en als zodanig zeer betrokken bij het wel en wee van de Aarde. Het taalkundige argument dat voor mij de doorslag gaf, was dat de namen van de andere planeten ook met een hoofdletter geschreven worden.

Dus, mijn conclusie is: ik doe mee, u ook?

earth-saturn-cassini-7-19-2013

Trouwens, dit is pas een echt kleine Aarde. Aarde gezien vanaf een plek in de buurt van Saturnus op 19 juli 2013. En daar doen we het allemaal voor.