Bestelformulier In de regel vrij

“In de regel vrij. 100 jaar politiek rond onderwijs, cultuur en wetenschap”
Pieter Slaman e.a.

Hoe kiezen we wat de school moet meegeven aan de volgende generatie, als elke groep in de samenleving daar anders over denkt? Waarom mag de één wel met steun van de overheid programma’s maken voor omroep of theater, en de ander niet? Wat moet worden onderzocht als niet elk onderzoek kan worden betaald? In een land waar geen enkele meerderheid zomaar zijn wil kan opleggen, zijn dat lastige vragen. “In de regel vrij” laat zien hoe Nederland in de afgelopen eeuw op eigen wijze vorm gaf aan onderwijs, cultuur en wetenschap. Een bijzondere ervaring, die bij de vraagstukken van de toekomst nog van nut kan zijn.

Dit toegankelijke en rijk geïllustreerde boek verschijnt bij het honderdjarig bestaan van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het beschrijft een eeuw in thema’s, van burgerschap tot wetenschap en van media tot Mammoetwet. Daarnaast bevat het bijzondere interviews met alle oud-ministers sinds 1973.

In samenwerking met het ministerie van OCW
ISBN: 978-94-92513-09-0
Prijs: € 20,-

Bestelformulier In de regel vrij

  • Prijs: 20,00 €
  • Geef hier het adres op waar het boek naartoe gestuurd moeten worden. Voor verzending worden geen kosten in rekening gebracht.